• Träning

  Gång/löpning:
  Totalt i år:

  Cykling:
  Totalt i år:

 • Mål:

  - Att kunna springa igen.

  Tidigare mål:
  - Att springa en mil utan att stanna
  - Att springa en mil under 60 minuter

 • Planerade lopp 2013

  Inga

 • Annonser

Slarvar med motionen men inte maten

Jag har suttit och läst i genom mina tidigare inlägg på bloggen och slås av hur otroligt duktig och motiverad jag var för två år sedan. Jag sprang nästan en mil åt gången och tränade fyra dagar i veckan. Ändå tyckte jag då, att jag inte var duktig. Jag jämförde mig med dem som sprang mycket snabbare och längre och tyckte att jag själv var rätt kass. Så här i efterhand tycker jag att jag var superduktig och blir lite ledsen över att jag inte kan springa. Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna göra det igen. Det finns så mycket annat att träna, men det är inget som känns så kul just nu.

Jag har slarvat med träningen under semester, trots min lilla utmaning att promenera 1,5 mil per vecka. Däremot har jag kommit igång bra med att äta vettigt. Jag använder mig av appen Shape up för att hålla koll på kaloriintaget. Den fungerar aldeles utmärkt. Den är enkel och lättanvänd. Nu har det dessutom kommit en ny funktion som heter ”streckkodscanning”. Det innebär att man med hjälp av mobiltelefonen kan scanna in streckkoden på varan man tänkt äta och voila! så läggs produkten in i matdagboken. Hur enkelt som helst.

Vad gäller vikten har jag bestämt mig för att efter den första invägningen, inte väga mig  på länge. Jag ska hålla på ett längre tag med Shape Up och när jag känner att kläderna sitter bättre och att jag är mindre, då ska jag ställa mig på vågen. Tidigare har jag vägt mig minst en gång i veckan och blivit ledsen, irriterad och omotiverad när det har hänt lite eller ingenting och sedan ”tröstat” mig med mat och tänkt: det spelar ju ändå ingen roll, för jag går ju inte ner i vikt. Jag hoppas att kunna komma runt det med att göra på det här sättet i stället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: